Skriv gärna till oss

Kemisk klottersanering är den vanligaste typen av klottersanering. Metoden syftar till att lösa upp bindemedlen i klotterfärgerna med hjälp av olika kemiska substanser. 

Kristian berättar mera om klottersanering

Hejsan, Kristian här igen. Här tänkte jag berätta om den vanligaste formen av klottersanering.

En del säger att vi arbetar med att ta bort graffiti, det stämmer ibland också. Vi skall inte snurra till det och blanda ihop begreppen. Om du är intresserad av skillnaden mellan graffiti och klotter så kan du läsa mera på sidan omvad är vad om du klickar här.

Ja jag vet, det låter väldigt kliniskt att kalla det för kemisk klottersanering. Metoden som förmodligen är den som du oftast sett någon klottersanerare utföra innebär att vi genom olika klotterborttagare gör att klotterfärgen går att spola bort.

Klottret görs helt enkelt ”vått” igen. När klottret är upplöst spolas färgen enkelt bort med högtryckstvätt och hetvatten. I vissa fall kan man behöva komplettera behandlingen med andra typer av kemisk behandling för att uppnå bästa möjliga resultat med saneringen.

Det trixiga med det här sättet att ta bort klotter är att klottersaneraren måste ha en väldigt god kännedom om dels klotterborttagarens uppbyggnad och hur de olika ingående substanserna påverkar underlagsmaterialet. Men saneraren behöver också gedigen kunskap om underlagsmaterialets egenskaper samt hur klotterfärgen är uppbyggd. Det gäller ju att lösa upp klottret och inte underlagsfärgen.

Därför ser du ofta att klottersaneringar misslyckats, klottersaneraren har då oftast inte haft tillräcklig kunskap för att välja en produkt som löser klottret, men inte underlagsfärgen.

Tyvärr är det också så att man som klottersaneringsföretag inte kan ge dig ett löfte att vi alltid kan ta bort allt klotter utan att det riskerar att bli synliga märken efteråt.

Mitt löfte till dig är dock att mina klottersanerare kommer att göra det bästa möjliga resultatet för dig och att ingen annan kommer att kunna göra det bättre.

Helt miljöanpassat

Det kan låta miljöfarligt med kemisk klottersanering, det är det faktiskt inte.

Produkterna som används av oss på Klotterkonsulten vid kemisk klottersanering är fullständigt miljöanpassade och biologiskt nedbrytbara. Vi använder endast leverantörer som står under kemikalieinspektionens kontroll och som har en miljö och kvalitetspolicy som ansluter till vår egen. Miljövänliga saneringsmetoder ställer lite mera krav på utföraren men är faktiskt effektivare och skonsammare mot underlaget än de gamla miljövidriga medlen.

Vill du ha tips om hur du bäst undviker problem med klotter?

Klottersanering kemisk metod och högtryckstvättning

Klottersanering kemisk metod och högtryckstvättning

Jag har tagit fram en folder med mina bästa tips och råd om hur du undviker att få problem med klotter.

Om du vill ha den så maila mig nu på kristian@klotterkonsulten.se

Klottersanering för hand

Klottersanering för hand

Även när klottersaneringen utförs för hand så gäller det att lösa upp klottret på ett bra sätt för att sedan kunna torka bort det med hjälp av tex en trasa.

Här är det en av mina kollegor, Björn Gillberg som sanerar klotter från en känslig fasadskiva.

Om du har ett objekt eller en fastighet som råkar ut för klotter så bör du överväga att låta oss klotterskydda ytan. Det är alltid bättre att vara förberedd på ett klotterattentat och ligga steget före klottraren. Följ länken och läs mera om klotterskydd 

Om du har några frågor eller funderingar när det gäller sanering av klotter så är du alltid välkommen att ringa till mig eller någon av mina duktiga kollegor. Mitt telefonnummer är 0704-241270, du kan alltid ringa till vår växel också på telefon 020-364040.

Med vänliga hälsningar

Kristian Skibdal – daglig ledare för dina klottersanerare.

Vi erbjuder marknadsledande kompetens & tjänster inom: